• 1
  • 2
  • 3

Pasi was here

Veikko Nuutisen näytelmä Pasi was here sai vuoden 2016 Lea-palkinnon, joka myönnetään vuosittain parhaalle kotimaiselle näytelmätekstille. Kertomus lähtee 1980-luvun Savonlinnasta ja päättyy nykypäivän Helsinkiin. Hemmo on punavuorelaishipsteri, jonka hallittu elämä murskautuu, kun kotikyliltä tulee uutinen: hänen lapsuutensa paras kaveri Pasi on ampunut itsensä. Tästä alkaa aikamatka 1980-luvun Suomeen ja lapsuuteen.

Veikko Nuutisen teksti on riemastuttavan kamala. Sitä nauraa asioille, joille voisi kyllä samaan aikaan itkeä. Lapsuuden vilpitön puuhailu, nuoruuden epävarma toilailu, kaikki ne kasvukivut ja sekoilut. Yhtä aikaa aivan holtittoman hersyvää ja kipeää. Mutta koko ajan tunnistettavaa, samaistuttavaa, ihmistä kunnioittavaa ja inhimillistä. Ihminen voi lähteä pienestä kaupungista, mutta pieni kaupunki ei lähde ihmisestä. Ne ihmiset, joiden kanssa vartumme ja löydämme itsemme, ovat kanssamme aina.

Esitysaikataulu

Kokeilemme kahdessa esityksessä EU:n koronatodistusta, jonka saa tulostettua OmaKannasta tai pyytää terveyskeskuksesta. Todistus osoittaa, että on saanut kaksi koronarokotetta, on sairastanut koronan tai on tuore negatiivinen testitulos. Se esitetään teatterin lipunmyynnissä teatteriin tullessa.
Kaikissa esityksissä noudatamme riittäviä turvavälejä sekä suosittelemme asiakkaita käyttämään maskia.

la 25.9. klo 19 ensi-ilta (loppuunmyyty)
pe 1.10. klo 19
la 2.10. klo 19
la 9.10. klo 19 (EU:n koronatodistus edellytetään tässä esityksessä)
su 10.10. klo 14
pe 22.10. klo 19
la 23.10. klo 19
su 24.10. klo 14 (EU:n koronatodistus edellytetään tässä esityksessä)
pe 29.10 klo 19
la 30.10. klo 19

Ohjaus: Katja Kujala

Rooleissa:
Pasi: Jani Lehto
Hemmo: Jussi Muilu
Turnajaiskeppi, Sarah Young, Hemmon äiti: Maria Haapanen
Sinikka Pillukka-Pallukka-Pollukka, Normijätkä, Normiäijä, Pasin isä, Laktoosi-Lerssi, Aids-Timppa, Opettaja: Jukka-Pekka Ahinko

Puvustus: Tuula Laiti
Lavastus: Kai Pöntinen
Tekniikka: Hanne Pietilä, Sonja Vakkala, Petteri Heinola
Tuotanto: Johanna Ikola, Kai Pöntinen, Jenni Korpela
Juliste ja videoprojisointi: Johannes Pöntinen
Käsiohjelma: Carita Tuomi, CSign

Lippujen hinnat
Peruslippu 22 €
Alennus (eläkeläinen/opiskelija) 20 €
ryhmät 15 tai yli 19 €

Ikärajasuositus 13 v.

Lipunmyynti Liveto (klikkaa tästä lippukauppaan). Lippuja saa myös tuntia ennen esitystä teatterin lipunmyynnistä. Ryhmävaraukset pyydämme tekemään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Turvallisuus teatterilla:
Seuraamme koronasuosituksia. Täytämme teatterin katsomon todennäköisesti vain puolilleen, jotta seurueiden väliin on mahdollista jättää tarvittavat turvavälit. Ovet teatterisaliin avataan 25 min ennen näytöksen alkua ja katsomo täytetään saapumisjärjestyksessä. Teatterin henkilökunta opastaa katsojat paikoilleen niin, että turvavälit toteutuvat. Pidä teatterille tullessasi turvavälit muihin katsojiin niin teatterisalissa kuin väliajallakin. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Saavu paikalle ajoissa, sillä katsomoon järjestäytyminen voi viedä tavallista enemmän aikaa. Lisää turvallisuudesta Teatteri Lapualla voit lukea TÄÄLTÄ. Tutustuthan ohjeisiin ennen teatterille tuloa.